Producten & Merken >> Gemeentelijke machines >> Empas >> MC Multicleaner

 

MCEmpas MC  Multicleaner

Naast het positieve milieueffect door toepassing van water, is bij de MC op alle fronten ingezet op terugwinnen van restwarmte en beperken van de uitstoot. Zo is er een roetfilter (Euronorm4) geplaatst en wordt de warmte van uitlaat, branderketel-uitstoot en hydrauliek-systeem benut voor de opwarming van het water. Daardoor is er beduidend minder energie nodig om het water op de gewenste temperatuur van 102 °C te brengen. 

Werktuigdrager

Bij de MC wordt als werktuigdrager de Belos TransGiant / Mic 84 meegeleverd. Dankzij de wisselunit is de werktuigdrager ook inzetbaar voor andere doeleinden, zoals gladheidbestrijding en bladblazen. 

Opbouw
De grote watertank vormt de basis van de opbouwunit. Met de vulpomp is de tank in enkele minuten te vullen. Door de toepassing van filtering kan daarvoor oppervlaktewater gebruikt worden. De driecilinder plunjerpomp, brengt het water via drie branderketels naar de vloeibuizen. Een ingebouwde PLC regelt de gehele aansturing en beveiliging van de EMPAS Multicleaner. Vanuit de cabine zijn de watertemperatuur en branderwerking eenvoudig af te lezen. De EMPAS MC heeft ruim voldoende brandstof aan boord voor een volle werkdag. Een veerhaspel met 20 meter werkslang, werklans en vloeikop, wordt standaard gemonteerd en meegeleverd. 

Werkbak
De brede werkbak kan naar links en rechts uitwijken, zodat het bereik tot buiten de werktuigdrager wordt uitgebreid. 

Onderhoud
De MC is eenvoudig te onderhouden. De technische ruimte is goed bereikbaar en doordat de opbouwunit eenvoudig gekanteld kan worden, is ook de motor van de werktuigdrager goed toegankelijk. Er zijn componenten toegepast die gangbaar zijn in de heetwatertechniek.

 

Technische gegevens

Gegevens:  
Watertank: 750 tot 900 liter
Pomp: Plunjer
Branderketels: 2 stuks
Capaciteit: 24 of 32 liter per minuut
Druk: Tot maximaal 120 bar
Brandstoftank: 60 of 80 liter
Watertemperatuur: 102 °C
Werkbreedte voorbak: 100 of 140 cm
Haspel: Veerhaspel incl. 20 meter werkslang
Overige: Werklans met vloeikop
  Achteruitrijcamera
  PLC-module voor aansturing en beveiliging
  Vulpomp en warmtewisselingen (Alleen MCP32)

Benodigde werktuigdrager:  
30 liter olie flow bij 150 bar  
Draagvermogen achteras ± 1.600 KG  
12 volt dynamo met continu 90 Ampère  

Optioneel:  
Vulpomp (Alleen MCP24)  
Boemerang  

 

Website door: Winkt Internet & Vormgeving