Genomineerd voor OOM Award

Sep 27, 2019 Categorie: Algemeen Door: Annemarie

Veenma Mechanisatie genomineerd voor OOM Award

Hazerswoude-Dorp, 26 september 2019. Veenma Mechanisatie uit Dokkum is deze week genomineerd voor de OOM Award Noord-Nederland 2019. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Veenma Mechanisatie zijn ook Luminoxx uit Groningen en Martien Visser Mechanisatie uit Joure in de race voor de award. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 2 oktober.

 

Bekijk hier de video van Veenma Mechanisatie en de nominatie voor de OOM Award: https://youtu.be/gdNz8Bh7QQI

“Ons bedrijf heeft altijd veel oog voor opleidingen gehad”, zegt eigenaar Feitze Veenma. “Docenten en leerlingen uit de regio weten de weg naar Veenma goed te vinden. En daar zijn we blij om. Jonge vakmensen zijn hard nodig. Dus iedereen die het vak wil leren, is hier welkom. De nominatie voor de OOM Award betekent heel veel voor ons. Ik zie het als een stimulans om nog meer aan opleiden te doen. Niet alleen met leerlingen, maar juist ook met medewerkers die hier al langer werken. Iedereen moet bijblijven in dit vakgebied. Zonder opleidingen kunnen wij ons werk niet doen.”

Criteria nominatie

De nominaties voor de OOM Award komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. Veenma Mechanisatie weet dus op woensdag 2 oktober of de OOM Award mee naar Dokkum gaat.

 

Over de OOM Award

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl


Terug naar overzicht